Atelier35

VILT


 
Van vilt maken we verschillende dingen, bijvoorbeeld sjaals, maar ook bewerken we ruwe vachten. Veel items staan op deze site, onder andere een inspirerende workshop.

VILT
Vilt is een natuurproduct en wordt gemaakt met wol, heet water en (olijf-)zeep. De wolvezels gaan draaien en in elkaar haken. Het is een langdurig proces, omdat nooit meer dan vijf procent van de vezels tegelijk van plaats verandert. Iets daarvan is terug te zien als een wollen kledingstuk te heet wast: de wol krimpt doordat de vezels in elkaar zijn gaan haken. Dit maakt dat er verschillen kunnen ontstaan, de wol zal elke keer iets anders in elkaar grijpen. Het leuke hieraan is dat er elke keer iets unieks ontstaat, wat door het gebruik van merinowol lekker zacht aanvoelt.

    
Merinowol

Behalve merinowol is er ook bergschapenwol.
Dit is een mooie stevige wol om mee te vilten.
Tassen, etuis, sloffen etc. zijn hier goed van te maken.


Berschapenwol en kleurstalen.

In de sjaals en tassen kunnen verschillende materialen verwerkt worden. Moerbeizijde heeft een mooie glans en komt mooi uit op de merinowol.

   
Zijde sjaals en verschillende kleuren moerbeizijde.


Gekleurde schapenkrullen geven een sjaal een bijzonder extra accent. Ook kunnen bijvoorbeeld linnenvezels of gewone wol verwerkt worden in de sjaals.
Met olijfzeep en water worden daarna de materialen bewerkt tot bijvoorbeeld een unieke sjaal.


Wol, schapenkrullen en olijfzeep.


Hebt u interesse?
Indien u een product wilt kopen of bestellen naar aanleiding van een foto op deze site, kunt u contact opnemen door een mail te versturen naar info@atelier35.nl. Of kijk bij 'contact'.

Wellicht tot ziens,

Marieke van de Stadt
Helmy Arnold
Ingrid Marttin

Nijmegen